Focus 2011 vetokoukun asentaminen


Tuli aika saada enemmän tavarankuljetuskapasiteettia, sillä viistoperän sisään ei oikeasti mahdu juurikaan mitään. Ostin jo aiemmin syksyllä kattotelineet, mutta mikään ei vedä vertoja vetokoukulle ja peräkärrille (etenkin kun niitä on jopa pari kappaletta hollilla).

Vetokoukun hankinnasta sen verran, että kannattaa varmistaa auton valmius vetokoukulle eli onko aikanaan autoon ostettu valmius (90€ lisävaruste). Valmiuden myötä väyläkaapeli ja sulakerasian pohja takapaksissa on jo valmiiksi varusteltu ja säätää melkoisesti purkamistyötä. Jos valmiutta ei ole, siinä tapauksessa pääsee purkamaan auton oikean sivun ja johdottamaan väylän repsikan jalkatilasta sähkösarjalle.

Minun tuurikseni valmius oli ja pystyi keskittymään vain tavaratilan purkamiseen ja palikoiden asentamiseen. Ostin joka tapauksessa merkkiliikkeestä vetokoukun, joten siinä oli kaikki tarvittava mukana sisältäen seikkaperäisen asennusohjeen. Hintakin oli sama kuin purkuosalla eli en suosittele käytetyn ostamista.

Vasemmassa kuvassa sähkösarjan väylä on teipattu kaapelinippuun ja tässä vieressä näkyy johdot valmiina kytkentään + mukana tullut johtonippu jota nyt sitten ei tarvita.




Nyt vetokoukun johtosarja on paikoillaan ja kytkettynä. Asennus on todella helppoa, kun kytkentä tapahtuu liittimillä eikä minkäälaisia ryöstöliittimiä tai kolvaamisia tms. tarvita.

Läpivienti reikä on valmiina samoin uusi läpivientikumi valmiina, joten aikaa säästyy kun edes reikää ei tarvitse porata.







Seuraavaksi alkaa mekaaninen osuus eli puskuripalkin irroittaminen ja vetokoukun kytkentä.

Ohessa auton takaosa puskuri poistettuna.










Sitten muutama kuva kotelopalkista ja puskurin kiinnitysraudan asentamisesta. Pesin kotelot huolellisesti ja sen jälkeen laitoin alustasuoja-aineet nyt kun se oli erityisen helppoa asennuksen yhteydessä.







Korroosio pysyy poissa ainakin koteloista, vetokoukulla on taipumus aina ruostua ajan saatossa, mutta onpahan niin paksu



Ohessa lopputulos: koukku paikoillaan odottamassa vaativia vetotehtäviä.

Kommentit